tiistai 22. syyskuuta 2015

Ennen matkaa

Päädyimme käymään Suomiseuran matkatoimistossa kyselemässä aluksi lentovaihtoehtoja. (Tuttu edelliseltä Uuden-Seelannin matkaltamme.) Koska sapattivapaamme takia olimme hyvin avoimia mille tahansa vaihtoehdolle, saimme helposti räätälöityä sopivat lentopaketit vielä vasta reilu kuukautta ennen matkaa. Lentoreittimme ovat Helsinki-Singapore ja Singapore-Melbourne ja Sydney-Christchurch ja Christchurch-Sydney-Singapore ja Singapore-Helsinki.

Menomatkalla olemme kaksi yötä Singaporessa tasoittamassa aikaeroa. Sitten Melbornessa vietämme neljä yötä, jonka jälkeen haemme alle campervanin ja ajamme kolmessa viikossa kierrellen Sydneyyn, jossa myös tutustumme kaupunkiin ja vietämme siellä kolme yötä.

Sieltä lennämme Uuteen-Seelantiin etelä-saarelle Christchurchiin, jossa vietämme yhden yön, jonka jälkeen heti campervan alle ja aikaa on kolme viikkoa kierrellä.

Sitten edessä on paluulento Christchurchista Sydneyn kautta koneenvaihdolla Singaporeen jossa olemme kolme yötä ennen lentoa Helsinkiin.

Kun lennot oli valittu ja maksettu varasimme hotellit matkatoimiston kautta Singaporeen, Melbourneen ja Sydneyyn. Varasimme netin kautta Spaceshipiltä campervanit molempiin maihin.

Eli muut yöt on tarkoitus jättää paikan päälle eli yritämme yöpyä autossa leirintäalueilla mahdollisimman paljon. Tarvittaessa turvaudumme motelleihin.

Autoliitosta hyvissä ajoin tilasimme molemmille kansainväliset ajokortit eli käännökset, jotka pitää olla mukana, jotta voi ajaa ulkomailla.

Mitään rokotuksia ei tarvittu nyt ottaa kun hepatiitti a ja jäykkäkouristus ovat voimassa.

Matkavakuutuksen kattavuus varmistettiin vakuutusyhtiöstä paikan päällä.

Viisumit klikkailtiin Australiaan netin kautta lomakkeen avulla.

Rahaa vaihdettiin jokaiseen kolmeen maahan pieni summa.

Aiomme matkustaa kahdella pienehköllä matkalaukulla ja repuilla. Campervanissa on yksi laatikko avattavan sängyn alla, johon matkalaukut pitäisi mahtua säilöön.

Hyvissä ajoin aloimme kirjoittamaan listaa mukaan otettavista tavaroista ja teimme jopa esipakkauksen nähdäksemme mahtuuko kahden kuukauden vaatteet ja tavarat oikeasti kahteen matkalaukkuun ja reppuun. Toivottavasti viime hetken lisäyksiä ei tule paljoa. Myöskään reissulla ei juurikaan voi ostaa mitään tuliaisia sitten :)

Olen lukenut ja etsinyt paljon kaikkea mahdollista tietoa mitä matkalla haluamme nähdä ja tehdä ja missä kiertää. Australiassa ajamme noin 3000 km ja Uudessa-Seelannissa noin 2000 km, suunnilleen.

Australian osuus on tarkemmin etukäteen suunniteltu, eli ajamme Melbournesta länteen Great Ocean Roadin läpi ja käännymme pohjoiseen Grampiansin alueelle josta takaisin Melbourneen ja rannikkoa pitkin Sydneyyn saakka. Ehkä piipahdamme Canberrassa matkan varrella sisämaahan.

Uudessa-Seelannissa aiomme olla vain etelä-saarella, jossa ajamme ainakin länsireunan sekä eteläreunan The Catlins-alueen uudestaan läpi, koska sinne jäi viime visiitillämme paljon näkemättä. Katsotaan mitä kaikkea ehdimme tällä kertaa, kun aikataulu on kuitenkin vapaampi.

Lähtö koittaa 4.10 myöhään illalla eli vajaan kahden viikon päästä. Alkaa jo vähän jännittämään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti