tiistai 1. joulukuuta 2015

Vinkkejä

Keräsin tähän vinkkejä, joita huomasimme olevan tarpeellisia matkallamme campervanilla pallon toisella puolella.

Hankittavia perillä autoon:
- lämmin fleecepeitto: oli todella tarpeellinen, koska yöt olivat välillä hyvin viileitä autossa nukkumiseen.

- pyyhkeet: löysimme halvat pyyhkeet heti ensimmäistä taloustavaraliikkeestä Australiassa, joten ei todellakaan kannata kantaa niitä kotimaasta asti. Omia pyyhkeitä tarvitsi myös jossain cabinissä sekä Uudessa-Seelannissa Hanmer Springsissä.

- teippiä: tarvitsimme lähinnä teipataksemme dashcamin johdon kiinni autoon, jotta se ei roikkunut vapaana jaloissa edessä.

- pyykkinaru ja pyykkipojat: jälkimmäisiä toimme mukana neljä kappaletta kotoa, ja pyykkinarulle tuli käyttöä pari kertaa, kun kuivateltiin pyyhkeitä leirintäalueilla.

- retkituoli: Australiassa saimme ilman maksua tuolit ja retkipöydän, mutta Uudessa-Seelannissa kävimme ostamassa Mitre 10-kaupasta halvan tuolin mukaan; Spaceships vuokraa tuoleja paljon korkeampaan hintaan, eli tässä tuli säästöä.

- hyttysmyrkky: Uuden-Seelannin kammottavia vampyyreja eli Sandfly-kärpäsiä vastaan.

- auringolta suojaavat lierihatut: löysimme heti alussa Melbournesta Queen Victoria Marketista, ja ne olivat käytössä lähes joka päivä.

- Spaceships kauppaa kallista lisävakuutusta, mutta emme ottaneet sitä. Omavastuu ei edes ole kovin iso, jos jotain sattuisi ilman vakuutusta. Ajoimme rauhallisesti ja kaikki sujui erinomaisesti. Tässä tuli reilusti säästöä.

- pyykinpesuainetta oli aina saatavilla pesuloissa motelleissa, eli ei tarvinnut ostaa omaa, samoin astianpesuainetta oli sekä autossa että leirintäalueilla

- kertakäyttömukit: oli mukava käyttää näitä eikä auton mukeja, joita olisi pitänyt tiskata vähän väliä. Viinikin maistui paremmalta näistä, kuin auton muovikupeista.

- talouspaperi: myytiin myös yksittäis- ja kaksittaispakkauksissa, olivat tarpeellisia mm. servetteinä ja lautasina, sekä auton tuulilasin kuivaamiseen sisäpuolelta kosteina aamuina.

- pakastepussit: ostettiin pakkaus heti alkuun ja olivat tarpeellisia mm. avattujen keksipakettien sulkemiseen. Muovisia Ikean pussinsulkijoita toimme muutaman kotoa mukana.

- roskapussit: kauppaostokset laitettiin kassan toimesta aina ohkaisiin muovipusseihin, joita uudelleenkäytimme autossa roskapusseina. Käytimme myös kasseja ruokien säilytyksessä autossa, sekä kun kannoimme autosta ruuat ja jääkaappitavarat motelleihin. Pian nämä korvautuivat matkamuisto-kangaskasseilla.

- otsalamppu: otimme kotoa mukaan ja oli erittäin tarpeellinen autossa pimeinä iltoina

- minikiikarit: hyvä olla jos haluaa nähdä lähempää vaikka pingviinejä

- vaatteita, jotka olivat tarpeellisia:
Pipo ja sormikkaat, lähinnä Doubful Soundin risteilyllä.
Vedenpitävät ulkoiluhousut.
Vettä kestävät ulkoilukengät.
Lämmin kerrasto sekä kylminä aamuina vaatteiden alle ja Doubtful Soundin risteilyllä sekä yövaatteiksi autossa nukkumiseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti