maanantai 30. marraskuuta 2015

Kotona taas

Saavuimme kylmään ja pimeään Helsinkiin aikaisin aamulla.

On aika päättää tämä blogi. Blogin pitäminen reaaliajassa vei noin tunnin verran joka ilta, mutta se oli kuitenkin mielekästä. Kuvia ottaessa piti yrittää miettiä blogiin laitettavia kuvia, koska en halunnut julkaista kasvokuvia. Täältä blogista on helppo tarkistaa myöhemmin, mitä kaikkea oikein koimme, siksi kaikki tuntui vaivan arvoiselta. Valokuvia kertyi mieletön määrä, noin 6000 kpl. Niiden läpikäyminen kotona voi kestää hetken.

Ajoimme Australiassa campervanilla 22 päivässä 3872 km.

Ajoimme Uudessa-Seelannissa etelä-saarella campervanilla 20 päivässä 4358 km.

Matkamme kesti yhteensä 8 viikkoa.

Kiitos kaikille blogini lukijoille!
----- Päivitetty menot 22.9.2017

Ennen matkaa menot olivat kahdelle noin 5600e.
Alla tarkempi erittely:

Kaikki lennot 3455e (helsinki-singapore, singapore-melbourne, sydney-christchurch, christchurch-singapore, singapore-helsinki).

Hotelliyöt etukäteen suurkaupungeissa 1515e (12 yötä yhteensä eli Singaporessa 2+3 yötä, Melbournessa 4 yötä ja Sydneyssä 3 yötä, eli k.a 126e/yö).

Molempien campervanien varausmaksut yhteensä 400e.

Kansainväliset ajokortit molemmille 74e.

Rahanvaihdot etukäteen yhteensä 235e, kolmessa eri valuutassa.

-----

Matkan aikana kaikki loput menot olivat kahdelle noin 8500e
Alla tarkempi erittely:

Australian campervanin loppumaksu noin 700e. Eli noin 41e/päivä.

Australian loput majoitukset 21 yötä yhteensä 1112e. Eli k.a 53e/yö. (7 yötä leirintäalueilla 143e, 5 yötä leirintäalueiden cabineissa 286e, 6 yötä motelleissa/hotelleissa 484e, 3 yötä b&b:ssa ja airbnb:ssä 199e)

Australian auton bensat noin 338e. Eli 15e/päivä.

Australiassa ruokailut noin 1000e. Eli k.a 36e/päivä kahdelle, 18e/päivä yhdelle.

Australian viiniretki kahdelle noin 184 euroa.

Australia muut sekalaiset menot mm. julkiset, pääsymaksut, ostokset noin 150e.Uudessa-Seelannissa campervanin loppumaksu oli noin 960e. Eli noin 58e/päivä.

Uuden-Seelannin kaikki majoitukset 20 yötä yhteensä 1006e. Eli k.a 48e/yö. (8 yötä leirintäalueilla 172e, 7 yötä motelleissa/hotelleissa 530e, 5 yötä b&b:ssa ja airbnb:ssä 304e)

Uuden-Seelannin Doubtful Soundin yön yli risteily kahdelle noin 930e.

Uuden-Seelannin auton bensat noin 520e. Eli 27e/päivä.

Uuden-Seelannin ruokailut kahdelle noin 1000e. Eli k.a 47,5e/päivä kahdelle, 24e/päivä yhdelle.

Uuden-Seelannin muut sekalaiset menot mm. julkiset, pääsymaksut, ostokset noin 180e.


Loput noin 300e ovat Singaporen osuus sekä menomatkalla että tulomatkalla ja mahdollisesti jotain muita unohtuneita menoja :)

-----


sunnuntai 29. marraskuuta 2015

29.11 - Singapore: 3. päivä Singaporessa ja lento kotiin

Aamulla käväisimme hakemassa aamupalaksi valikoiman suolaisia ja makeita leivonnaisia ja saimme olon heti hikiseksi palatessamme hotelliin. Pakkasimme matkalaukut ja reput ja valmistauduimme rauhassa kirjoittautumaan ulos hotellista puoleltapäivin.

Pohdimme mitä tehdä seuraavaksi, koska lentomme lähtisi vasta puoliltaöin. Matkalaukkuja ei haluaisi raahata mukana useampaa tuntia, niitä ei haluaisi jättää hotellin respaan, koska hotelli sijaitsee pitkän ylämäen päässä, joten niiden hakeminen tarkoittaisi taas olon saamista hikiseksi, eikä niitä ilmeisesti voisi vielä mennä tiputtamaan lentokentällekään, koska lennon lähtöön olisi vielä niin monta tuntia. Ainut järkevä vaihtoehto olisi lentokentän maksullinen matkalaukkusäilytys, jota aioimme mennä katsomaan.

Kirjoittauduimme ulos hotellista ja lähdimme kohti metroasemaa. Kirjoitin aiemmin, kuinka toisen matkalaukkumme renkaat ovat rikki; niistä ovat irronneet renkaiden muovisen kuoret, mutta onneksi sitä voi vetää vielä perässä.

Menimme lentokentälle ja jätimme laukut lopulta matkalaukkusäilytykseen, jonka jälkeen lähdimme uudestaan metrolla keskustaan, City Hall-pysäkille, jossa etsimme lounaspaikan kauppakeskuksen alakerrasta. Kävimme ulkona kuvaamassa Raffles-hotellin, mutta jätimme kuuluisat Singapore Slingit juomatta; 31 dollaria drinkistä oli turhan paljon.
Kävimme katsomassa St. Andrew's Cathedralin, jonka jälkeen palasimme lentokentälle. Palautimme matkakortit ja saimme niistä pantin takaisin. Kävimme GST-pisteellä lunastamassa tietokonekaupan ostoksemme verot takaisin. Olimme edelleen aivan turhan aikaisessa. Haimme laukut ja tapoimme aikaa odotellen, että check-in tiski aukeaisi 2,5 tuntia ennen koneen lähtöä. Lopulta pääsimme portille asti odottamaan. Edessä oli pitkä yli 12 tunnin lento.


lauantai 28. marraskuuta 2015

28.11 - Singapore: 2. päivä Singaporessa

Yritimme taas siirtää aikaeroa valvomalla yhdeksään, vaikka jo kuuden jälkeen illalla alkoi väsyttää. Aamulla heräsimme kuudelta, mutta nukahdimme vielä uudestaan pariksi tunniksi. Huomenna illalla lentomme Helsinkiin on vasta puoliltaöin, joten sinne asti pitäisi jaksaa valvoa. Lentomme on perillä aikaisin maanantaina aamulla Suomen aikaan, joten voi olla hankala ensimmäinen päivä edessä. Onneksi sapattivapaata on vielä viikko jäljellä.

Tänään lähdimme etsimään aamupalaa ja päädyimme helppoon ratkaisuun eli Bread Talkiin, jossa sai valita haluamiaan suolaisia ja makeita leivonnaisia vitriineistä. Sitten suuntasimme metrolla Gardens By The Baylle katsomaan menomatkalta tuttua Marina Bay Sands-hotellia sekä puutarhoihin. Skyway oli kävelypolku ylhäällä korkeiden keinotekoisten puuhässäköiden lomassa. Sitten kasvihuoneet, Flower Dome ja Cloud Forest, joissa hassua kyllä oli viileämpi ilma kuin ulkona. Kiersimme puutarhoissa pari tuntia.

Mieheni oli katsonut etukäteen, mistä voisi löytyä tietokonetarvikkeita, joten vietimme hetken kauppakeskuksessa, joka oli täynnä vain elektroniikkakauppoja. Kävelimme basaarikatua pitkin ja ostimme churroja ja guavamehua. Sitten seikkailimme metrolla ja sattumalta päädyimme rantaan toiselle puolelle Marina Bay Sandsia. Sää oli taas kuuma, +31-astetta. Vaatteet liimautuivat ihoon kiinni, ja selkää pitkin valui hiki ihan vain rauhallisesti kävellessä.

Lähdimme metrolla kohti hotellia ja söimme Somerset-aseman alakerrassa Hot Tomatossa illallisen ja Hvala-nimisessä kahden nuoren pitämässä vohvelikojussa pehmiksen vohvelilla. Kovin hidasta oli mahtavien annosten teko käsityönä, kun jonoa oli koko ajan. Toivottavasti asiakkaita riittää heillä jatkossakin, sen verran spesiaali oli paikka.
perjantai 27. marraskuuta 2015

27.11 - Singapore: 1.päivä Singaporessa

Nukuimme pitkät yöunet, noin 10 tuntia, saadaksemme aikaeron taltutettua. Aamulla päätimme mennä hotellin alakertaan buffet-aamiaiselle, joka oli runsas ja hyvä. Sitten suunnistimme kohti Orchard-metroasemaa ja sen lipunmyyntipistettä, josta ostimme turistipassit kolmeksi päiväksi. Oli helppoa, kun paikka oli jo tuttu.

Lähdimme kohti Sentosa-saarta. Ensin metrolla ja sitten saarelle kävelimme siltaa pitkin Vivo City-kauppakeskuksen alakerran läpi. Saarelle pääsisi myös maksullisella gondolilla tai junalla. Sää oli hyvin kuuma ja kostea, noin +30 astetta. Onneksi sisätiloissa on ilmastointi. Kävelimme saarella korkean leijona-merenneitopatsaan ohi rannalle. Sieltä hyppäsimme ilmaiseen bussiin takaisin lähemmäs sisäänkäyntiä; kuumuudessa kävelyä oli pakko yrittää vähentää. Mäkissä otimme ison limpparin ja jäätelön ja istuimme viilentämässä oloa sisätiloissa.
Saarella on paljon erilaisia ajanviettokohteita ja valitsimme akvaarion, Sea Aquariumin. Kuulemma maailman isoin, ja olihan se kaiken kattava useine altaineen. Iso alikäveltävä haiallas oli upea, samoin toinen iso allas erilaisia kaloja ja rauskuja. Näimme kolmelta kalojen syöttämisenkin, jolloin viisi sukeltajaa ilmestyi altaaseen ruokkimaan kaloja. Oli käymisen arvoinen paikka, ja pari tuntia vilahti huomaamatta.Suuntasimme takaisin kävelysiltaa pitkin kauppakeskukseen, jossa söimme herkullisen ceasar-salaatin kahvilassa. Kiersimme hetken kaupan käytäviä ja lähdimme metrolla takaisin hotelliin.


torstai 26. marraskuuta 2015

26.11 - Singapore: Lento Singaporeen

Aamulla kävelimme hämärässä puoli viiden aikoihin Christchurchin lentokentälle. Odottelimme konetta, joka lensi Sydneyyn kolmessa tunnissa. Siellä haahuilimme pari tuntia kentällä ja nousimme seuraavaan koneeseen. Kone joutui keskeyttämään lähdön hetkeksi ja rullaamaan saman tien pois kiitoradalta, koska joku merkkivalo ilmeisesti varoitti jotain. Pääsimme pian heti kuitenkin onneksi matkaan. Kahdeksan tunnin lento meni elokuvia katsellen. Tämä oli päivälento, niin ei nukuttanut. Saimme vähän väliä koneessa ruokaa, joten perillä Singaporessa ei ollut nälkä vaan vain hirveä väsymys. Kone laskeutui alkuillasta, jolloin sisäinen kellomme oli jo puoltayötä, kun pääsimme Shuttlella Elizabeth hotelliin. Savusumua ei nyt onneksi ole kuten oli menomatkalla, mutta kuumaa on, +30 astetta. Yhtään kuvaa ei tullut otettua tänään, joten siksi kuvaton postaus.

keskiviikko 25. marraskuuta 2015

25.11 - Uusi-Seelanti: Autolla Hanmer Springs - Christchurch

Rosie's B&B tarjosi mahtavan aamupalan. Oli mm. croissantteja sekä yllättäen kinkkua ja juustoa paahtoleivän päälle. Täällä Uudessa-Seelannissa kun on pääasiassa aina ollut vain voinappeja ja marmeladivalikoima. Ajoimme suoraan pysähtymättä Christchurchiin ja lähelle Blokart eli purjekärry-ajelupaikkaa, jollaisen olimme varanneet tarjoussivustolta. Olimme ajoissa, joten kävimme vielä viimeisen kerran rannalla tällä reissulla. Osuimme New Brightonin pitkälle laiturille ja rannalle. Sää oli lämpenemässä nopeasti noin +25:een asteeseen.

New Brightonin laituri ja ranta

New Brightonin ranta

New Brightonin rannalla simpukka

Blokartissa olimme kahdestaan ajelemassa. Ohjaajat opastivat käytössä ja sitten saimme kierrellä hiekalla rataa vapaasti. Nopeasti oli sujut purjeen käytössä; jotain samaa kuin purjehduksessakin. Tuuli oli noin 4 m/s. Ajelu oli hauskaa ja puoli tuntia meni nopeasti.

Blokart-ajelua

Blokart-ajelua

Lähdimme etsimään majoitustamme eli Guest Housea Burnside-kaupunginosasta, jonka varasimme muutama päivä aiemmin booking.comista. Ketään ei ollut kotona heti kahden aikaan, mutta ulkona oli puhelinnumero sitä varten. Lopulta pääsimme huoneeseemme ohjeiden avulla. Tyhjensimme auton ja lähdimme etsimään syötävää sekä palauttamaan autoa Spaceshipille. Löysimme meksikolaisen Pepe's-ravintolan, jossa sai täytetyt tortillat. Ne rakennettiin suoraan tiskin takana kuten patongit Subwayssa. Sitten palautimme auton ja kävelimme majapaikkaan. Hyvä sijainti majoitukselle.

Huomenna on hyvin aikainen nousu. Kävelemme alle kahden kilometrin matkan lentokentälle. Lennämme Sydneyyn, jossa vaihdamme muutaman tunnin odotuksen jälkeen konetta ja lennämme Singaporeen. Siellä olemme perillä Singaporen aikaan noin puoli viideltä illalla. Meillä on sama hotelli kuin mennessäkin.

Olimme täällä Uudessa-Seelannissa yhteensä 21 yötä. Heti toisena reissupäivänä haimme Spaceshipistä campervanin, jonka sitten palautimme edellisenä päivänä ennen lähtöä. Nukuimme campervanissa 8 yötä, 7 yötä motelleissa/hotelleissa, 3 yötä B&B:ssa, 2 yötä Airbnb:ssä sekä yhden yön laivassa. Etukäteen olimme varanneet ainoastaan ensimmäisen yön Christchurchissa, muut yöt valikoituivat matkamme edetessä.

Ajokilometrejä kertyi 4358 km.

Alla on kartta, johon piirsin kynällä ajetun matkamme etelä-saarella jos siitä saa selvää. Mitä tahansa blogini kuvaa klikkaamalla sen saa isommaksi.

Ajettu matka kartalla- ajokilometrit: 177 km
- aika: 8.40 - 11.30 ja 12.50 - 16.00

tiistai 24. marraskuuta 2015

24.11 - Uusi-Seelanti: Autolla Murchison - Hanmer Springs

Minulta pyydettiin sisäkuvia autosta, niin tässä alkuun niitä. Eli tässä autossa ei ole kuin etupenkit, takana on nukkumatila. Päivällä kun liikutaan, sänky laitetaan yhtä patjapalaa pienemmäksi irroittamalla levy sen alta myös irti. Yöksi se laitetaan takaisin, jolloin saadaan mukavan tilava nukkumasoppi.

Australiassa autossamme oli yhden istuttava takapenkki välissä selkä menosuuntaan, mutta tässä sitä ei ole, jolloin liikkeellä sängyn ja etupenkkien välillä on reilu tila säilöä haluamiaan tavaroita.

Me ostimme heti alkuun muutamalla dollarilla tähän autoon selkänojallisen retkituolin, joka näppärästi mahtui avonaisena olemaan välitilassa. Siinä pystyi istumaan sisällä, kun sänky ei vielä ollut avattu tai sitten nostaa se ulos ja viettää picniciä.

Spaceshipillä on useita videoita Youtubessa, joista voi katsella ohjeita autosta, ja nettisivuillakin on tietoa. Toinen samanlainen firma on Jucy.

Sängyn alta löytyy lokerot, joissa toisessa on jääkaappi ja toisessa valmis astiasto ja retkikeitin ja tilaa säilöä ruokatavaroita. Takakontissa sängyn alla on hyvänkokoinen lukittava tila parille pienelle kannettavalle matkalaukulle.

Sisäkuva Spaceshipin campervanista


Sisäkuva Spaceshipin campervanista

Sisäkuva Spaceshipin campervanista

Murchison Kiwi Holiday Park-leirintäalueella

Yö oli lämpöinen, noin 12 asteinen. Tänään olisi edessä vain lyhyt ajomatka Hanmer Springsiin Lewis Passin kautta. Pian lähdön jälkeen oli Maruia Falls tien vieressä.

Maruia Falls

Ajoimme tuuheassa tummanvihreässä metsässä Lewis Passin eli solan läpi pienessä tihkusateessa, jonka jälkeen saavuimme aurinkoiseen Hanmer Springsiin.

Maisemia välillä Murchison - Hanmer Springs

Maisemia välillä Murchison - Hanmer Springs

Maisemia välillä Murchison - Hanmer Springs


Maisemia välillä Murchison - Hanmer Springs

Jäimme ensin picnicille parkkipaikalle puistonpenkille sorsien odottaessa murusia. Sen jälkeen menimme Hanmer Springs-kylpylään. Olimme varanneet alennusliput bookme-nettisivun kautta ja pääsimme etuajassa sisään jo yhdentoista jälkeen.

Kylpylässä oli pukuhuoneet naisille ja miehille erikseen, ja hassusti vain ulkopuolella kylpyläalueella kahden dollarin kolikolla toimivat sähköiset lokerot. Vaihdoimme uikkareihin pukuhuoneissa ja hipsimme sitten tavarat repussa ja sylissä lokeroille. Käytimme yhtä lokeroa molempien tavaroille. Omat pyyhkeet oli hyvä olla mukana, koska pyyhevuokraus oli erikseen ja maksullinen.

Kuljimme pyyhkeet mukana altailta toiselle. Paikassa oli useita altaita ulkona erilämpöisine vesineen. Uintialtaassa oli 28-asteinen vesi ja muissa termaalisissa altaissa 35-42-asteiset vedet. Ilmeisesti suurin osa altaista ainakin oli kuumaa luonnollista vettä maan alta. Kolme pientä allasta, 40-42-asteiset, olivat voimakkaasti rikiltä haisevia altaita. Kaikki muut paitsi kultakorut kannatti riisua pois, eikä päätä saanut kastella vedessä. Kuumissa altaissa tuli nopeasti liian kuuma, eikä niissä saanutkaan pulikoida kuin kymmenisen minuuttia kerrallaan.

Lokeromaksu oli kaksi tuntia kahdella dollarilla, jonka aikana sitä sai käydä avaamassa ja sulkemassa; loppupuolella haimme kameran ja otimme vähän kuvia. Pari tuntia olikin riittävä aika mulimiseen. Hauskin allas taisi molempien mielestä olla uintialtaan vieressä oleva virtaava joki, jossa vesi kuljetti ympäriinsä kellukelautan avulla.

Hanmer Springs-kylpylässä

Hanmer Springs-kylpylässä


Hanmer Springs-kylpylässä

Olimme illalla varanneet Rosie's B&B-paikasta meille yksittäisen chalet-huoneen seuraavaksi yöksi. Etsimme paikan kylpemisen jälkeen jo ennen kahta. Saimme auton pihaan ja asettauduimme taloksi kivaan pieneen vierasmökkiin, jossa oli oma kylpyhuone ja jääkaappi. Luonnonvesissä kylpeminen vei yllättävästi energiaa, joten söimme melkein kaikki loput eväämme samantien pois.

Lähdimme kiertämään Hanmer Springsin keskuskatua, joka oli pieni, mutta hyvin lomakylämäinen myymälöineen. Kävimme tunnin kävelyllä joen viertä. Eksyimme vähän kauemmas kuin ensin suunnittelimme. Sää oli kesäisen lämmin, 22 astetta. Kun palasimme kylään kävimme syömässä Whatever-ravintolassa, josta sai todella herkullista sitruunakakkua jälkiruoaksi. Jutustelimme muutaman sanan ruotsalaisen tarjoilijan kanssa.

Huomenna palautamme auton Christchurchiin, samaan paikkaa kuin mistä sen haimme vajaa kolme viikkoa sitten. Olemme varanneet majoituksen seuraavaksi yöksi läheltä autovuokraamoa sekä lentokenttää, koska lentomme lähtee Sydneyn kautta Singaporeen aikaisin aamulla ylihuomenna. Sitten on aika jättää pallon toinen puoli taakse ja tasoitella aikaeroa muutama päivä Singaporessa, ennen kuin palaamme takaisin Suomeen.


- ajokilometrit: 187 km
- aika: 7.40 - 10.30

maanantai 23. marraskuuta 2015

23.11 - Uusi-Seelanti: Autolla Nelson - Murchison

Aamulla olimme puoli kahdeksalta lähdössä kohti Golden Baytä pohjoisessa. Suunnitelmissa oli mennä Rawhiti Cave-luolalle. Sinne oli reilu matka ajaa, ja vielä parin tunnin kävely itse luolaan, joten päivä oli suunniteltava tarkasti. Aluksi tie kohti Motuekaa oli rantaa lähin Scenic Road, joka kulki Ruby Bayn kautta. Siellä otimme auringon paisteessa silhuettikuvia Nelsonin suuntaan tien vieren näköalapaikalta.

Maisemaa Scenic roadilla Ruby Baylla

Takakaa ennen oli mutkaisia teitä kukkuloiden viertä, ja pysähdyimme Hawkes Lookoutilla.

Maisemia Hawkes Lookoutilta

Frenzyn kirjan opastamana löytyi Rawhiti Caven parkkipaikka läheltä Motupipin kylää. Loppupäässä opastettu tie vei laitumien läpi, joten pari kertaa piti availla portteja. Täällä oli hauska fruit-kaappi, josta sai itsepalveluperiaatteella ostaa hedelmiä. Nyt tarjolla oli sitruunoita, limejä ja greippejä, 2 dollaria pussillinen. Greippipussi lähti matkaan, ja olivatkin todella hyviä. Paljon siemeniä ja pienempiä kuin Suomen tuontigreipit, sekä reilusti makeamman makuisia.

Hedelmäkaappi itsepalveluperiaatteella

Evästä ennen vaellusta

Luolalle kävely vei yhteen suuntaan tunnin verran. Vajaan puolet ajasta oli helppoa kävelyä joen vartta, mutta sen jälkeen alkoi vaikea polku ylämäkeen kivien ja puunjuurien hidastaessa menoa. Kun luolan suu äkkiä ilmaantui kuin tyhjästä eteen, sai se suun loksahtamaan auki. Huikea paikka. Kalsiumkarbonaatti yhdessä sammaleen ja sienten kanssa kasvattaa tippukiviä, jotka luolan suulla taipuvat kohti auringon valoa.

Luolan sisälle johti portaat, ja siellä oli pienen pieniä tippukiviä lukematon määrä. Katossa pään päällä oli lisää isoja, joista tippui vettä päähän. Joka puolelta kuului tippuvan veden ääni. Luolassa oli paljon viileämpää kuin ulkona noin 22 asteen lämpötilassa. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Kuviin oli mahdotonta saada näkyviin, miten mahtavan iso luola oli.

Kävelyä kohti Rawhiti Cavea

Rawhiti Cave

Rawhiti Cave

Rawhiti Cave

Rawhiti Cave

Rawhiti Cave

Palmu paluumatkalla Rawhiti Cavelta

Saniainen paluumatkalla Rawhiti Cavelta

Alaspäin meni myös tunnin verran, sen verran jyrkkä ja hankala polku oli.

Sitten ajoimme lähelle The Grove-nimiseen lyhyeen kävelyyn, jossa oli isoja erikokoisia ja erimuotoisia kiviä, joiden lomissa kävellä.

The Grove-paikassa

Saniainen

Takakan keskustakadulla söimme pikaisen lounaan; erikoisen mutta toimivan yhdistelmän pekonia, pannukakkua, vaahterasiirappia, kermavaahtoa ja paistettuja banaaneja. Ei ihme että annoksen nimi oli Naughty Pancakes.

Lähellä oli vielä yksi käytävä paikka, nimeltä Waikoropupu Springs, lyhyesti Pupu Springs. Yksi maailman puhtaimmista lähteistä. Vesi pulppusi pyörteillen maan syvyyksistä lammikkoon, jossa näki selvästi pohjaan asti. Hyvin hypnoottinen ja kaunis paikka.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että lähes kymmenen vuotta vanhassa matkakirjassamme on maininta, kuinka lähteessä voi sukellella täydessä sukellusvarustuksessa, kun taas nykyisin on tarkasti määrätty, että veteen ei saa edes koskea, eikä sitä saa ottaa mukaan. Ilmeisesti joku Maoreille pyhitetty paikka nykyään.

Waikoropupu Springs

Waikoropupu Springs

Oli aika palata takaisin samaa reittiä kuin aamulla. Lähellä Riwakaa Frenzyn kirja ehdotti käymisen arvoiseksi Riwaka-joen lähteen, jossa voisi uida. Paikalle oli huonot opastukset, mutta se löytyi ajamalla Riwaka Valley Roadia asvalttitietä seitsemän kilometriä päätyyn asti. Perillä oli luolasta lähtevä joen alkulähde sekä alempana aurinkoinen kirkas luonnonallas. Mieheni kokeili mennä pulahtamaan; vesi oli kuulemma hirmuisen kylmää.

Riwaka-joki

Motuekan KFC:ssä maistoimme kananpaloja sekä kanahampurilaisen. Sitten lähdimme ajamaan vielä kohti Murchisonia Motueka Valley Roadia pitkin. Matka kesti pari tuntia maalaismaisemassa, mm. humalapensaiden kasvaessa tien vierellä.

Humalapensaita matkalla kohti Murchisonia

Huomenna on oltava jo Hanmer Springsissä pulikoimassa luonnonlämpimissä vesissä puoliltapäivin, joten meidän on liikuttava lähemmäs. Pienessä Murchisonissa oli Kiwi Holiday Park, joten kysyimme sähköttömän paikan ja ajoimme sisään. Paikalla oli hiljaista, vain yksi toinen asuntoauto sekä telttailija. Viimeinen yö campervanissamme on edessä.


- ajokilometrit: 335 km
- aika 7.30 - 19.00