Yöllä ei palellutkaan, kun laitettiin vähän enemmän vaatetta päälle, kuin aiempina öinä autossa. Ja aamulla nukuimme vähän pidempään, niin aurinko ehdi lämmittää auton mukavasti. Miehelläni oli halu päästä tutustumaan Oamarun Steampunk HQ-paikkaan, joka aukeaisi kymmeneltä. Söimme rauhassa aamupalan leirintäalueen keittiössä ja sitten lähdimme kiertämään kaupungin viktoriaanista osaa valkoisine kalkkikivi-taloineen. Kaupunki on joskus kukoistanut, kun se on 1800-luvun loppupuolella rakennettu. Katsoimme infossa lyhyen videon alkuvaiheista.
Oamarun kalkkikivitaloja
Oamarun kalkkikivitaloja
Oamarun kalkkikivitaloja
Oamarun kalkkikivitaloja
Kymmeneltä Steampunk HQ-talo aukesi. Pienellä pääsymaksulla sai tutustua ihmeellisiin vempaimiin ja taiteeseen. Vietimme paikassa vajaan tunnin, vaikka aika tuntui pidemmältä.
Steampunk HQ
Steampunk HQ
Söimme vielä vähän ennen puolta päivää uuden aamupalan Cafe Bridgessä, mm. kaupungin isoimmaksi tituleeratun skonssin. Matka jatkui Waitaki District-alueella kohti Omaramaa sisämaassa. Lähes heti edessä näkyy lumihuippuja. Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Elephant Rocks, jossa oli isoja kivimuodostelmia, joista yksi ilmeisesti näyttää norsulta. Joka puolella kuljeskeli lampaita.
Elephant Rocks
Elephant Rocks
Elephant Rocks ja lammas
Seuraavaksi oli Earthquakes, jossa oli pystysuorasta kalliosta lohjenneesta palasta löydetty valaan fossiiliset jäännökset.
Earthquakes-paikan valaan fossiilit
Pysähdyimme pienessä Duntroonissa Vanished World Centerissä, jossa helistelimme läheltä joen rannalta löytyneitä kivenmurikoita, joiden sisältä kuului pienten kivien kolinaa. Emme lähteneet etsimään rantaa. Todennäköisesti helisevät kivet on kerätty kauan sitten talteen.
Maori Rock Art-paikassa kävelimme hyvin huokoisen näköisen seinämän luo, jossa oli häkeillä suojattu alareuna, jossa näkyi muutamissa kohdissa alkuasukkaiden Maorien piirroksia. Joitain piirroksia oli irroitettu ja siirretty museoihin ja joihinkin kohtiin olivat eurooppalaiset 1900-luvun alussa kirjoitelleet piirrosten lomaan nimikirjaimiaan. Sää oli aurinkoinen ja pitkästä aikaa lämmin, noin 17 astetta.
Maori Rock Art
Maori Rock Art
Aviemoren padon kohdalla käännyimme oikealle maisematielle, joka kiemurteli järven ympäri Benmoren padolle asti, jota pitkin pääsi taas toiselle puolelle.
Benmoren pato
Saavuimme pieneen Omaramaan, josta etsimme majapaikaksi Countrytime hotellin. Lähdimme pian liikkeelle lähelle vielä katsomaan kivimuodostelmaa Clay Cliff, joka paljastui huikeaksi paikaksi. Pystysuoria korkeita kivitorneja, joiden luokse pääsi hetken ylämäkeen kävelyn jälkeen. Lähempi tarkastelu osoitti, että tornit muodostuvat mm. savesta ja irtokivistä, joita on putoillut myös alas. Keskeltä löytyi kuin linnanpiha, jossa saattoi kulkea polulla, joka oli jyrkkä ja liukas irtokivistä.
Clay Cliff
Clay Cliff
Clay Cliff
Clay Cliff
- ajokilometrit: 200 km
- aika 11.50 - 16.00 ja 17.00 - 18.30
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti