sunnuntai 1. marraskuuta 2015

1.11 - Australia: Blue Mountains

Hipsimme aikaisin aamulla ulos jättäen isäntämme ja hänen tyttöystävänsä nukkumaan. Lähdimme viettämään päivää Blue Mountainsille Sydneystä länteen. Ajelimme noin tunnin verran ennen kuin pääsimme perille.

Sinisillä vuorilla on useita kaupunkeja, joista kävimme muutamassa katsomassa näköaloja. Wentworth Falls oli samannimisessä kaupungissa ensimmäinen kohteemme. Valitettavasti vettä oli vesiputouksessa niukasti. Katselimme muutamalta tasanteelta näköaloja laaksoon, jossa oli pilviä. Kävelyreittejä olisi lisää, mutta jatkoimme matkaa.

Maisemia Blue mountainsilla Wentworth Fallsilla

Wentworth Falls kaukana

Leurassa ajoimme Sublime point-näköalalle. Navigaattori puhelimessa oli avuksi, niin löysimme helpoiten oikeisiin paikkoihin. Opaslehti kertoi paikoista ilman kunnon karttaa.

Sublime point

Katoombassa kävimme infossa Echo Pointissa ja tasanteilla pihalla katsomassa Three Sisters-kivikokoelmaa. Blue Mountainsilla on mielenkiintoisia jyrkkiä reunoja, jotka koostuvat erilaisista hiekkakivikerroksista. Parkkipaikka oli maksullinen, joten emme lähteneet alas kävelemään portaita pitkin siskosten juurelle. Väkeä oli täällä riittävästi.

Three Sisters

Katoombasta löytyi myös Katoomba Falls ja yksi näköalatasanne nimeltä Reids Plateau. Lähellä Scenic Worldissä emme käyneet, mutta kuvasimme cabiinin, jolla siellä pääsisi kulkemaan. Paikassa pääsee myös laaksoon jyrkällä junaradalla.

Katoomba Falls

Scenic Worldin cabiini

Näköalapaikkoja oli lisää useita, joista kävimme katsomassa vierekkäiset Landslide lookout, Cyclorama lookout ja Narrow Neck lookout. Alla ylempi kuva on jyrkästä pystysuorasta hiekkakiviseinästä. Alemmassa kuvassa on oikealla kaukana kapea jyrkänne, jota pitkin näkyy kulkevan vaalea hiekkatie serpentiinimutkineen.

Landslide lookout

Narrow Neck lookout

Ajoimme eteenpäin Blackheithiin ja siellä Govetts Leap Lookoutille. Paikka oli tänään tähän mennessä paras. Upea metsäinen laakso alla ja pystysuorat reunat, sekä 180 metrinen ohut vesiputous Dridal Veil. Meille korkein tähän mennessä nähty.

Govetts Leap Lookout

Dridal Veil

Katselimme kiikareilla tasanteelta vastapäiselle reunalle, jossa näkyi ihmisiä erikoisessa paikassa. (Yllä ylemmässä kuvassa vasemmalla lyhyimmän piikin vieressä huipulla.) Löysimme kartasta paikan päällä, että kyseessä oli Pulpitt Rock lookout. Sinne pääsisi kävellen neljässä tunnissa, mutta myös autolla. Lähdimme ajamaan sinne. Perillä odotti aivan mieletön paikka portaiden alla. Laskeuduimme portaita lisää alas ja olimme huimaavalla pienellä tasanteella kalliokielekkeellä.

Pulpitt Rock lookout

Pulpitt Rock lookout

Pulpitt Rock lookout

Maisemia jostain Blue Mountainsilta

Ukkonen jyrähteli kauempana ja näimme tummia pilviä. Tänään oli luvattu illaksi sateita. Lähdimme kiipeämään portaita takaisin autolle. Ilma oli 28 asteinen ja aurinkoinen, joten tuli todella hiki.

Käännyimme takaisin kohti majapaikkaa. Wentworth Fallsissa kävimme vielä syömässä eväitä pienen järven rannalla. Alkoi sataa vettä kaatamalla paluumatkalla. Pääsimme perille Glenmore Parkiin viiden maissa, ja Serge alkoi pian kokkailemaan kiinalaista sapuskaa.

Wentworth Fallsissa järven rannalla


- ajokilometrit 181 km
- aika 7.00 - 17.00

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti