lauantai 31. lokakuuta 2015

31.10 - Australia: Autolla Jervis Bay - Sydneyn esikaupunkialue Glenmore Park

Aamu oli lämmin, jo 15 astetta. Lähdimme aamupalan jälkeen mökistä kahdeksalta takaisin pohjoiseen Nowraan, josta käännyimme ajamaan Grand Pacific Drivea eli maisematietä rannikkoa pitkin.

Piipahdimme Seven Mile Beachillä tuulisella rannalla lähes heti. Sitten ajoimme Kiamaan katsomaan tunnettua Blowholea eli vettä suihkuavaa aukkoa kalliossa.

Seven Mile Beach

Kiaman Blowhole

Kiaman Blowhole

Kiaman jälkeen oli vielä nähtävänä Cathedral Rocks-kivi rannan tuntumassa.

Cathedral Rocks

Shellharbourissa söimme leipä-lounasta ulkona penkillä rannalla, kunnes lokit tulivat liian lähelle ja suojauduimme autoon. Jatkoimme Wollogongin läpi edelleen samaa maisematietä pitkin. Maisema oli jo Sydneyn esikaupunkialuetta; leveitä teitä ja liikekeskuksia. Sää oli lämmin, noin 24 astetta ja aurinkoista, mutta tuulista.

Kohta pääsimme ajamaan Sea Cliff Bridgen yli. Silta on rakennettu kymmenen vuotta sitten korvaamaan aivan kukkulan reunalla kulkevaa tietä, koska siellä oli maanvyörymiä. Ajoimme sillan vielä takaisin, että pääsimme parkkipaikalle toisella puolella ja kävelemään sillalle. Sillan jälkeen pääsimme vielä kääntämään rattia mutkaisia metsäisiä teitä pitkin. Ylhäällä oli näköalatasannetta sillalle päin.

Sea Cliff Bridge

Sea Cliff Bridge

Sitten moottoritielle ja kohti Sergen kotia Airbnb:n kautta. Saimme ajaa pitkään Sydneyn länsipuolelle, ennen kuin pääsimme perille omakotitaloalueelle. Halloweenin mukaan pukeutuneet lapset kulkivat ympäriinsä ja muutama talo oli puettu seitteihin ja muihin teeman mukaisiin koristeisiin. Vietimme illan Sergen ja hänen naisystävänsä kanssa. Serge kokkasi hyvää ruokaa ja kuulimme uskomattomia juttuja hänen elämästään. Vietämme täällä kaksi yötä. Täältä pääsemme huomenna kätevästi Blue Mountainsille ja maanantaina viemme auton pois Sydneyyn.


- ajokilometrit 248 km
- aika 8.00 - 16.45

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti