torstai 15. lokakuuta 2015

15.10 - Australia: Autolla Kennett River - Beech Forest

Illalla näimme kookaburran, kun istuimme autossa odottamassa pimeän tuloa. Lopulta kömmimme sänkyyn. Autossa oli yllättävän lämmin. Flunssa alkoi minulla vihdoin oikeasti. Jossain välissä aamuyöllä jääkaappi alkoi surista sen merkiksi, että sähkö on lopussa, joten mieheni sammutti sen. Valtameren aallot kuuluivat sisälle asti.

Kookaburra

Aamulla heräsimme auringon nousun aikaan, söimme aamupalan sorsalintujen kerjätessä ja lähdimme matkaan. Heti tien reunassa oli Cape Patton lookout. Ja sen perään Carisbrook Falls, jonne oli ylämäkeen jyrkkä 15 minuutin kipuaminen. Matkalla näimme keltamustia papukaijoja.

Cape Patton lookout

Papukaijoja

Carisbrook Falls

Juuri ennen Apollo Bay-kaupunkia käännyimme ylämäkeen kohti Marriners Lookoutia ja saimme ajaa korkealle ylös, josta lyhyt ylämäkikävely, jonka jälkeen perillä odotti mahtava näkymä alas.

Näköaloja Marriners Lookoutilta

Ajomatka Marriners Lookoutilta alas

Ajoimme alas infolle, sitten kävimme kaupassa täydentämässä varastoja, ja vielä Apollo Bay Bakeryssä, josta valitsimme herkulliset chili con carne-piirakat sekä liha-kasvispasteijat, jotka söimme ulkona. Piipahdimme beachillä ja ajoimme vielä venesatamaan. Oli kovin tuulista ja hiekkaa lensi korviin ja silmiin.

Apollo bay beach

Apollo Bayn jälkeen tie kääntyi pois rannikolta mutkittelemaan metsään. Pysähdyimme Maits Rest-nimisessä paikassa puolen tunnin sademetsäkävelyllä puiden ja saniaisten alla. Kävely oli helppo ja matkalla oli infotauluja.

Saniaisia Maits Rest-kävelyllä

Lähdimme ajamaan etelään The Great Ocean Roadilta kohti Cape Otwayn Lighthousea, joka on rakennettu 1848. Perillä odotti täysi turistirysä, jossa piti maksaa 20 dollaria päästäkseen edes majakan luokse. Päädyimme käymään vain näköalapaikalla parkkipaikan lähellä, josta näki vilauksen majakasta. Kävelimme ensin tosin harhaan hetken aikaa, kun etsimme oikeaa paikkaa. Sää oli lämmin.

Cape Otwayn Lighthouse

Kävimme kääntymässä vieressä Cape Otwayn leirintäalueella, mutta jatkoimme matkaa ja näimme monta koalaa, nyt poikastensa kanssa. Yksi pari oli hyvin lähellä tietä.

Koala ja sen poikanen

Jatkoimme matkaa tiellä, jota ympäröi lehmä- ja lammaslaitumet. Glenairessa oli Castle Cove lookout tien sivussa.

Castle Cove lookout

Lavers Hillissä aloimme miettiä mihin majoittuisimme. Ei oikein löytynyt campingaluetta, mutta löysimme pienen Beech motellin, kun lähdimme ajamaan itään kohti Beech Forestin muutamaa vesiputousta. Motellissa oli vapaa huone. Todella sopiva sijainti meille, joten heitimme tavarat vain sisälle ja lähdimme samantien ajamaan kohti vesiputouksia aivan vieressä. Muutama tunti olisi aikaa vielä auringonlaskuun.

Ensimmäiseksi kävimme Beauchamp Falls-putouksella, jonne oli parkkipaikalta puolen tunnin kävely alamäkeen. 25 metrin korkuinen putous oli tähän mennessä paras. Juuri oikeasta kulmasta pääsi näkemään sen näköalatasanteelta. Sitten edessä oli puolen tunnin paluumatka ylämäkeen takaisin autolle. Tänään on kaiken lisäksi kuuma päivä, lähelle 30.

Beauchamp Falls

Kun lähdimme parkkipaikalta ajamaan, tien viereltä lähti karkuun kenguru tai wallabi. Nopeasti vilahti paikalta pois, eikä jäänyt kuvattavaksi.

Toisena putouksena vieressä oli Hopetoun Falls, jonka ylin näköalatasanne oli ihan heti, mutta alemmalle oli 200 porrasta. Samat portaat piti vielä kivuta hiessä ylös.

Hopetoun Falls

Hämärä oli jo tulossa, kun palasimme motelliin. Flunssakin tässä saavuttaa huippunsa, joten ihan hyvä nukkua lämpimässä sisätiloissa. Huomenna vielä edessä yksi vesiputous lähellä, ennen matkan jatkumista The Great Ocean Roadilla länteen, kohti 12:sta Apostolia.


- ajomatka: 160 km
- aika: 7.40-16.30 ja 17-19.30

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti