tiistai 6. lokakuuta 2015

6.10 - Singapore: 1. päivä Singaporessa jatkuu

Sateen loputtua lähdimme kuuden maissa vielä metroilemaan kohti kehuttua Chinatownin Maxwell Food Centreä ja siellä Tian Tian Hainanese Chicken Ricea. Sade oli mukavasti hiukan raikastanut inhottavan paksun tuntuista ilmaa. Aurinko laski nopeasti, mitä sitä nyt näki sumun läpi. Matkalla kävelimme hindutemppelin ohi, josta kuului laulua, ja jonka ulkopuolella oli miesten kenkiä useammat kymmenet.

Perillä food centressä monen monta ruokakojua useammassa rivissä ja vieri vieressä odotti nälkäisiä ruokailijoita. Etsimme oikean kojun ja söimme Anthony Bourdainin kehumaa riisiä ja kanaa 3,50 dollaria per annos. Olikin tosi hyvää ja täyttävää. Ei siis ihme että kojulla oli niin pitkä jono. Muut myyjät ovat varmasti kateellisia. Ehdimme saamaan ruokamme juuri oikeaan aikaan; koju pisti luukut kiinni noin vartin päästä, ja muutama turisti jäi selvästi ilman. Varmaan loppui kana tai riisi.

Läheltä toisesta kojusta valitsimme paristakymmenestä tuorepuristetusta mehuvaihtoehdosta ananas-omena-vesimeloni-makuisen. Ruokakujien välissä oli oma hauska tunnelmansa ja paljon ihmisiä. Täältä saisi halvalla kaikkea hyvää ruokaa.

Teimme vähän ostoksiakin illalla. Mieheni löysi etsimänsä kirjan yhdestä ostoskeskuksen kirjakaupasta. Chinatownin markkina-alueella lähellä metroasemaa päädyimme katselemaan kameramyymälästä dashkameraa, joka lopulta lähti mukaan, kun myyjä laski hintaa muutaman kerran meidän jahkailtua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti