sunnuntai 18. lokakuuta 2015

18.10 - Australia: Autolla Port Fairy - Halls Gap

Aamulla heräsimme autossa, ja 10 metrin päässä oli lehmiä nukkumassa aidan takana. Lähdimme ajoissa liikkeelle. Päätimme ottaa vähän vauhtia ja ajaa pidemmän päivän. Port Fairysta suuntasimme pohjoiseen Great Southern Touring Routea-pitkin kohti Penshurstia, Hamiltonia sekä Dunkeldia ja siitä kohti Grampiansin kansallispuistoa. Maaseutumaisema jatkui. Lähellä Penshurstia maisemaan tuli muotoja ja vuoret alkoivat näkyä.

Pysähdyimme Mt. Rousella Penshurstissa. Ajoimme ylämäkeen parkkipaikalle, josta oli vielä portaita huipulle. Vuori on vanha sammunut tulivuori ja 100 metriä korkeampi kuin muu laavatasanko ympärillä. Kaukana häämöttävät Mt. Sturgeon sekä Mt. Abrupt. Näimme paljon wallabeja, kun kävimme kääntymässä volcanic lakella vuoren alapuolella.

Näkymiä Mt. Rouselta Penshurstissa

Ajoimme Hamiltoniin infolle, jossa innokas täti piirteli tarkat kartat Grampiansin kansallispuistoon. Piipahdimme kaupassa ja vielä leipomossa hakemassa suolaiset leivonnaiset, jotka menimme nautiskelemaan kaupungin pieneen puistoon.

Puisto Hamiltonissa

Varasimme booking.comin kautta motellin yöksi seuraavasta paikasta Halls Gapista. Pohdimme ajamista Hamiltonin länsipuolelle vesiputouksille nimeltä Wannon ja Nigretta, mutta infon tädin mukaan niissä ei ole nyt juurikaan vettä, koska ei ole satanut pitkään aikaan. Kuulemma farmaritkin olivat jo huolissaan. Päätimme jättää ne väliin.

Ajoimme Dunkeldiin aluksi pienempää maisemareittiä Lake Hamiltonin pohjoispuolelta, koska sitä infon täti suositteli. Dunkeld sijaitsee aivan kaksihuippuisen Mt. Sturgeonin ja Mt. Abruptin juurella. Pysähdyimme kuvaamaan vuoria tien reunalla näköalapaikoissa.

Mt. Sturgeon ja Mt. Abrupt

Mt. Sturgeon ja Mt. Abrupt

Dunkeldin jälkeen jatkoimme kohti kansallispuistoa ja sen keskellä olevaa Halls Gap-kylää. Lähestyessä tie mutkitteli eukalyptusmetsässä. Pysähdyimme matkalla tekojärvellä (Lake Bellfield) ja sen padolla.

Lake Bellfield

Lähestyessämme Halls Gapia, tien yli pomppi letkana wallabeja tai kenguruja. Perillä odotti sunnuntai-iltapäivää viettäviä paikallisia sekä runsaasti turisteja. Koko kylä on täynnä majoituspalveluja. Ympärillä molemmin puolin on korkeat vuorenseinämät.

Kirjoittauduimme aamulla varattuun motelliin ja suihkussa virkistäytymisen jälkeen ajoimme autolla vielä iltakuudelta kävelemään keskustaan, koska motellimme sijaitsi kauempana. Kaikki kaupat alkoivatkin yllättäen pistämään oviaan kiinni, mutta ehdimme vielä jäätelömyymälään hakemaan herkulliset jäätelöpallot. Näimme kenguruita, nämä olivat selvästi isompia kuin wallabit.

Kenguruita Halls Gapissa

Tänään tuli käveltyä vähän vähemmän, ja ohjelmaa oli vähemmän kuin aiempina päivinä, joka tuntui vaihteeksi mukavalta. Ajattelimme huomenna tutustua tähän kansallispuistoon tarkemmin ja olla vielä toinenkin yö Halls Gapissa, mutta ei tässä samassa motellissa.

- ajokilometrit 220 km
- aika: 8.00-16.00

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti