perjantai 30. lokakuuta 2015

30.10 - Australia: Autolla Goulburn - Jervis Bay

Yö olikin kovin kylmä. Aamulla, kun nousimme autosta, sormia paleli, ja asteita oli vain noin +3. Peittojen alla kerrastoissa oli ollut lämmin. Lähdimme nopeasti seitsemältä liikkeelle, että saisimme olon lämpimäksi. Tankkasimme, ostimme täytetyn aamupalasämpylän leipomosta, kuvasimme kaupungin ison pässin ja pysähdyimme syömään, kun aurinko paistoi ja oli haihduttanut pian aamuisen sumun pois.

Goulburnin iso pässipatsas

Ajoimme ensin moottoritietä ja sitten turistireittiä kohti Moss Valea idempänä. Hämmentävää, kun moottoritiellä 110 km/h vauhdissa on liittymiä keskellä noin vain poikki tien kumpaankin suuntaan.

Moss Valen jälkeen lähdimme etelään päin kohti Morton National Parkia ja sen vesiputousta Fizroe Fallsia. Maksoimme vaaditun parkkimaksun. Kävelypoluilla oli useita näköalakohtia putoukselle (82 m korkea) sekä Kangaroo Valley-laaksoon ja myös toiselle Twin Falls-putoukselle. Äkkiä Lyrebird-lintu lauloi ja näimme sen polun reunalla. Kuulostaa vähän satakieleltä monipuolisen laulun takia. Tämä lintu voi matkia kuulemma vaikka moottorisahaa.

Fizroe Falls

Maisemaa Kangaroo Valleyyn.

Lyrebird eli Lyyrypyrstö

Laskeuduimme mutkaisia metsäisiä teitä vuoren seinämää Kangaroo Valleyyn, jonne ajoimme Australian vanhimman puisen riippusillan (v.1898) ylitse. Pysähdyimme ottamaan kuvan sen alta virtaavan joen luota.

Hampden Bridge

Sitten taas mutkateitä ylös ja alas seuraavaan laaksoon. Korkealla oli Cambewarra Lookout (600 m merenpinnasta) ja siellä kahvila. Otimme maisemakuvia ja kookaburrakin lennähti lähelle puuhun.

Maisemia Cambewarra Lookoutilta

Kookaburra puussa ja maisemia Cambewarra Lookoutilta

Saavuimme isoon kaupunkiin Nowraan yhdeltä, jossa söimme thairuokaa lounaaksi. Kaikki keskuskadut ovat Australian kaupungeissa samanlaisia, erinäköisiä lipallisia kauppoja vieri vieressä. Korkeita kerrostalo-alueita ei ole. Asuinalueilla on yksikerroksisia isoja omakotitaloja lähekkäin. Ja hyvin monissa on pihalla myytävänä-kyltti.

Nowran keskuskatua

Jatkoimme vielä etelään rannikolle Jervis Bayhin ja Hyams Beachille, jossa on kuulemma todistetusti maailman valkoisinta hiekkaa. Ilma oli tuulinen, mutta lämmin, noin 24 astetta.

Hyams Beach

Hyams Beach

Jervis Bayn kylästä Huskissonista etsimme viiden maissa leirintäalueen, josta valitsimme cabinin yöksi ihan läheltä meren rantaa. Viime yö sai olla viimeinen campervanissa. Lähdimme vielä kauppaan (koska viimeksi ostamamme leipä olikin jo homehtunut), ja ostimme mökkiin valkoviiniä, kanapihvejä ja guacamolea sekä paahtoleipää ja kirsikkatomaatteja, joista loihdimme herkullisen aterian illaksi cabinin keittiössä. Ei olekaan tullut kokkailtua itse tämän reissun aikana ruokaa kuin kerran aiemmin.


- ajokilometrit 211 km
- aika 7.05 - 17.00

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti