lauantai 10. lokakuuta 2015

10.10 - Australia: 3. päivä Melbournessa

Flunssaa täällä mieheni sairastaa... Harmi juttu. Tulla nyt toiselle puolelle palloa sairastamaan. Yritetään lepäillä nyt sitten pari päivää täällä Melbournessa.

Aamulla lähdimme kahdeksan jälkeen ratikkapysäkille, jossa latasimme automaatista lisää rahaa matkakorteille. Viikonloppuisin matkoihin kuluva summa on maksimissaan 6 dollaria päivässä, jolla saa kulkea mielin määrin. Menimme samoille hauskoille kujille (laneways) kuin eilen aamullakin etsimään aamupalaa. Menimme sisälle Cafe Biscottiin, joka lupasi todella herkullista tuorepuristettua appelsiinimehua. Valitsin maitoon keitetyn kaurapuuron, johon tuli lisukkeeksi jogurttia, säilykepäärynää, mantelilastuja ja kurpitsansiemeniä; se oli todella hyvä yhdistelmä. Mieheni otti annoksen johon kuului chorizoa, rostiperunaa, uppomunia ja paahdettua leipää. Mehu oli ihanaa, suoraan appelsiineista puristettua ja vaahtoavaa.

Laneways

Laneways

Kylläisinä lähdimme katsomaan millainen on kaupungin "kauppahalli" Queen Victoria Market. Kalatiskit, lihatiskit, makkara- ja leikkeletiskit sekä hedelmä- ja vihanneskojut kilpailivat valikoimillaan. Toisessa rakennuksessa oli pöydät täynnä myytävää käyttötavaraa aina vaatteista koriste-esineisiin saakka. Ostimme maisteltaviksi kierroksen lomassa churros-munkkitankoja sekä tuorepuristetun mehun, johon tuli omenamehua, banaania, mansikoita, ananasta sekä jäitä, ja joka oli hyvin täyttävää ja paksua ja hedelmäistä.

Queen Victoria Market

Queen Victoria Market

Queen Victoria Market

Queen Victoria Market

Queen Victoria Market

Valikoimme sopivat hellehatut hattukojuista ja päätimme lähteä lepäämään hotellille. Ulkona lämpötila oli noussut 27 asteeseen. Matkalla jäimme kahvila Phancyyn maistelemaan kahta Australialaista olutta, joista Coopersin sparkling ale oli mieleen painettava merkki.

Tästä tulikin lyhyt päivä, koska täällä ollaan pienessä kuumeessa. Illalla kävästiin vain pikaruokalassa nopeasti hotellin lähellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti