sunnuntai 11. lokakuuta 2015

11.10 - Australia: 4. päivä Melbournessa

Täällä voidaan paremmin, flunssa hellittää jo. Mieheni tokeni eilisillasta sen verran, että jaksoimme lähteä aamulla 7-elevenin kolmioleivän kanssa Queen Victoria Botanic Gardensiin kiertelemään. Näimme paljon erilaisia puita ja pensaita ja lintuja. Koimme jänniä hetkiä, kun musta joutsen äkkiä alkoi lentää kohti, mutta olikin tulossa varmaan kerjuulle, eikä häätämään pois poikasten luota. Puistossa meni nopeasti pari tuntia kävellen. Sunnuntai-aamun lenkkeilijöitä riitti myös.

Queen Victoria Botanic Gardens

Queen Victoria Botanic Gardens

Australian magpie, Isohuiluvaris

Yellow-tailed Black-Cockatoo

Queen Victoria Botanic Gardens

Purple swamphen, Sulttaanikana

Common myna, Pihamaina

Rainbow lorikeet, Sateenkaariluri

Black swan, musta joutsen

Queen Victoria Botanic Gardens

Queen Victoria Botanic Gardens

Shrine of Remembrance (sotamuistomerkki) puiston reunalla oli tähän aikaan auki, toissapäivänä ei ollut, niin kävimme tutustumassa sen kattotasanteelle ja alakerrassa olevaan ilmaiseen sotamuseoon.

Shrine of Remembrance

Näkymää Shrine of Remembrancelta

Shrine of Remembrance

Lähdimme haahuilemaan keskustan katuja. Kävimme Haigh's suklaakaupassa, josta tarttui mukaan pähkinäsuklaalevy, kävimme St. Paul's Cathedralin sisällä, jossa ei saanut valokuvata, tutustuimme State Libraryn (kirjaston) ilmaiseen litografia-näyttelyyn, vaelsimme Yarra-joen rannalla katsomassa Polly Woodside-purjelaivaa sekä ravintolatarjontaa, mutta jatkoimme silti laneille (kujillle), jossa söimme The Quarter-ravintolassa, ja lopuksi nappasimme jälkiruoan Little Cupcakes-myymälästä. (Muistiin voisi laittaa hyvän Hawthorne pale ale-oluen.)

Laneways

Haigh's

Seafarers Bridge

Polly Woodside

Hotellilla pyykättiin illalla. Viimeinen yö edessä täällä Parkview-hotellissa. Aamulla lähdemme Spaceship autovuokraamoon, jonne on matkaa reilu tunti julkisilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti