keskiviikko 14. lokakuuta 2015

13.10 - Australia: Autolla Torquay - Lorne

Omituinen linnunlaulu herätti aamulla auringon nousun aikaan ennen kuutta. Lähdimme pian jatkamaan matkaa puoli yhdeksältä. Lähes heti pysähdyimme katsomaan Bells Beachia ja sitten Point Addisiin näköalapaikalle.

Bells Beach

Point Addis

Angleseassa kävimme golf clubilla toiveena nähdä kehutut kengurut golfkentillä, mutta siellä oli vain terassin painepesu menossa, joka ehkä oli pelottanut kaikki kengurut kauas, koska ei nähty yhtään. Siellä olisi päässyt maksulliselle puolen tunnin kärrykierrokselle katsomaan kenguruita, mutta emme menneet. Myöhemmin saamassamme infolehtisessä mainittiin, että varmimmin niitä näkee aidan takaa aikaisin aamulla tai illalla viiden jälkeen.

Anglesean näköalapaikka (Loveridge lookout) oli melko tylsä muistomerkin paikka. Kävimme vielä infopisteessä, josta saimme sedältä paljon esitteitä ja karttoja edessäpäin oleviin paikkoihin. Infolta oli lyhyt kävely Anglesea beachille, jossa oli koululaisia luokkaretkellä surffaamista harjoittelemassa. Haukkasimme leipomon täytetyt sämpylät ennen matkan jatkumista.

Anglesea

Anglesea beach

Aireys Inletissä kävimme hienolla Split Point-majakalla sekä sen vieressä olevilla näköalatasanteilla, josta näki kauniin ja korkean limestone Eagle Rock-kiven sekä toiseen suuntaan Lorneen asti.

Split Point-majakka

Split Point-majakka

Eagle Rock

Maisemaa Aireys Inletissä

Seuraavaksi tien sivussa oli Memorial Arch eli muistomerkki Great Ocean Roadin rakentajille. Vierestä pääsi helposti myös rannalle. Kyltti portin päällä ilmoittaa meidän olevan Great Ocean Roadilla.

Memorial Arch

Polku rannalle

Sitten pysähdyimme tien sivussa, kun jyrkästi kaartuvan kohdan nimi oli Devils Elbow (paholaisen kyynärpää); osuva nimi ulostyöntyvälle kalliolle. Tästä tie sukelsi metsään, jossa oli mutkaa mutkan perään. Edessäpäin seuraavana kartassa oli Cinema Point, joka oli aivan ummessa korkealle kasvaneita puita, mutta kyltin mukaan kyse olikin jostain täällä kuvatusta dokumentista eikä näköalasta.Devils Elbow

Maisemaa autosta ajomatkalla Torquay-Lorne

Pääsimme Lorneen puoli neljän aikaan ja kävimme infopisteessä kiertämässä näyttelyn tämän suuren meritien rakentajista ja etsimässä lisää esitteitä ja karttoja.

Kuva tienrakentamisesta

Mietimme jo aamulla, että Lorne voisi olla sopiva yöpymispaikka ja kellon puolesta sellaista piti etsiä seuraavaksi. Päädyimme kysymään infon vierestä Lorne Foreshore Caravan Parkista taas cabiniä ja tilaa oli. Tämä mökki on selvästi huonokuntoisempi kuin eilinen Torquayssa eikä täällä ole ilmaista wifiä eikä muuta kuin yksi irtopatteri.

Cabin Lorne Foreshore Caravan Parkissa

Kävimme tien toisella puolella kaupassa hakemassa iltaruoka-ainekset, kokkasimme mökin keittiössä sekä maistoimme Australialaista punaviiniä.

Auringon laskuun oli vielä noin pari tuntia, niin lähdimme kiertämään vähän kaupunkia, ensin Lornen riippusiltaa pitkin Erskine joen yli, joka on ihan karavaaniparkin vieressä, sitten rannalle ihastelemaan taas aaltoja sekä katsomaan muutaman surffaajan menoa ja jaksoimme vielä Lorne Pierille (laiturille) saakka, ennen kuin lähdimme kiireesti kylän raittia takaisin kohti mökkiä. Tästä tulikin vielä pitkä iltakävely.

Erskine-joki ja riippusilta Lornessa

Simpukka Lornen rannalla

Lorne pier ja kultatöyhtökakaduja, Sulphur-crested cockatoo


- Ajomatka: 64 km
- Aika: 8.30-15.30

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti