torstai 29. lokakuuta 2015

29.10 - Australia: Autolla Canberra - Goulburn

Hemmottelimme itseämme hotellin täydellä aamupalalla, ennen kuin jatkoimme matkaa kohti Canberra Deep Space Communication Complex-paikkaan vajaan tunnin ajomatkan päähän lounaaseen. Jo lähestyessämme pilkotti peltojen välistä isoja antenneja, isoimman halkaisija 70 metriä. Näillä NASA kommunikoi avaruusluotainten kanssa. NASAlla on maailmassa kaksi muuta samanlaista keskusta.

Canberra Deep Space Communication Complex

Ilmaisessa infokeskuksessa oli kaikenlaista luettavaa avaruuteen, kuulentoihin sekä marsin ja pluton lentoihin liittyvää. Näimme ihka aidon kuukiven sekä näimme avaruusruokia ja saimme tietää miten avaruudessa käytetään vessaa. Vietimme infokeskuksessa pari tuntia.

Canberra Deep Space Communication Complex

Kuukivi Canberra Deep Space Communication Complexissa

Canberra Deep Space Communication Complex

Lähellä oli Tidbinbillan luonnonsuojelualue, jonne maksoimme infossa pääsymaksun ja ajoimme portista sisään. Kiertelimme muutaman kävelyreitin ja näimme yhtä lajia wallabeja, jotka ovat niin harvinaisia, että niitä on enää vain täällä. Niitä oli puistonhoitajat päästämässä juuri vapaiksi lääkärintarkistuksen jälkeen kuljetushäkeistä.

Näimme koaloja, tosin vain aidatulla alueella, emme yhtään ympäröivissä puissa. Näimme lintuja sekä papukaijoja ja kookaburran. Terraariossa ihastelimme vähän isompia liskoja, ja myöhemmin näimme yhden ihan luonnossa. Samoin näimme yhden käärmeen ylittämässä tietä. Onneksi olimme turvallisesti autossa.

Tidbinbillan luonnonsuojelualueella

Tidbinbillan luonnonsuojelualueella

Kookaburra Tidbinbillan luonnonsuojelualueella

Koala Tidbinbillan luonnonsuojelualueella

Kakaduja Tidbinbillan luonnonsuojelualueella

Luonnonsuojelualueella oli myös suuri todennäköisyys nähdä vesinokkaeläimiä luonnossa. Meille annettiin infossa vinkit mistä voi etsiä ja löysimme lopulta yhden. Se uiskenteli vikkelästi kauempana lammessa. Kiikareista oli taas hyötyä.

Vesinokkaeläin Tidbinbillan luonnonsuojelualueella

Päivä muuttui lämpimäksi ja aurinkoiseksi, asteita iltapäivällä noin 23. Lähdimme kiertämään Canberraa länsi- ja pohjoispuolelta kohti Goulburnia ja etsimme matkalta kauppaa. Löysimme kiertämisen jälkeen sellaisen jostain esikaupungista Dicksonista. Suunnittelimme viimeisten Australia-päivien ohjelmaa ja varasimme majapaikan Airbnb:n kautta la-ma-öiksi Sydneyn länsipuolelle. Maanantaina palautamme auton Sydneyyn. Viikon päästä torstaina lennämme Uuteen-Seelantiin eteläsaarelle Christchurchiin.

Kello oli yli viisi kun ehdimme moottoritietä pitkin Goulburniin, joten valitsimme kahdesta leirintäalueesta pohjoisemman. Kaupunkiin ajaessa meitä tervehti iso pässipatsas. Istun tätä kirjoittaessa auton etupenkillä, ja pari kookaburraa nauraa lähellä puissa.


- ajokilometrit 213 km
- aika 8.10 - 17.30

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti